Akdeniz Üniversitesi

Başvuru ve Tam Metin Kuralları

•  Başvuru için Word formatında, 1000 kelimelik, kaynakça ve kavramsal çerçeveyi de içeren geniş özet doktorasempozyum@akdeniz.edu.tr adresine gönderilmelidir.
  • Hakem değerlendirmesi sonucu başvurusu kabul edilen katılımcılar tam metin sunabilir. Tam metinler editoryal denetimden sonra ISBN'li e-kitap halinde sempozyum websayfasında yayınlanacaktır.
  • Tam metin Word formatında, dipnotlar dahil, kaynakça hariç 2500-3000 kelime olmalıdır.
  • Times New Roman karakterinde, metinde 12 punto, dipnotta 10 punto kullanılmalı ve 1,5 satır aralığında olmalıdır.
  • Tam metine ortalama 100'er kelimelik Türkçe ve İngilizce özet (abstract) ile ve yine her iki dilde 5'er anahtar kelime (keywords) eklenmelidir.
  • Tam metinlerin sonunda yararlanılan kaynakların alfabetik olarak sıralandığı bir kaynakça yer almalıdır.
  • Dipnotlar için Uluslararası İlişkiler Dergisi Dipnot Yazım Kuralları esas alınmalıdır.
  • Tam metinlerin alt başlıklarında harf ya da rakam kullanılmamalıdır. İkili alt başlık sistemi kullanılmalı, ilk alt başlık koyu, ikinci alt başlık koyu ve italik yazılmalıdır.

Sayfa Özeti: Başvuru ve Tam Metin Kuralları

Sayfa Açıklaması: Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Sempozyumu 2015 Başvuru ve Tam Metin Kuralları

Anahtar Kelimeler: